İstanbul Üniversitesi'ni genel olarak tanıyıp, biraz tarihinden bahsettikten sonra Avcılar kampüsünden ve Mühendislik Fakültesi'nden bahsedebiliriz. Avcılar ilçesi belki biliyorsunuzdur, deniz ve Küçükçekmece Gölü'nün arasında bulunur. İşte İstanbul Üniversitesi'nin Avcılar Kampusu de Küçük Çekmece gölü kıyısındadır. Göl ile Kampus arasında sadece çamlık alan bulunmaktadır. Gerçekten yerleşim olarak, doğa ve doğal güzellik olarak tarif edilemeyecek kadar güzeldir.
Ulaşım ise eskiye nazaran daha da kolay. Eskiden dolmuş ya da Belediye otobüsüyle giderken, üstüne de trafik cabası, şimdilerde Metrobus ile kampus girişine kadar rahatça ulaşılabilmektedir. Buradaki tek sıkıntı Metrobüsün birazcık kalabalık olması :)
Kampüs, İstanbul Üniversitesi'nin en büyük yerleşkesi konumunda olup, D100 (yani E-5 ) karayolunun kenarında kurulmuştur. Burada Mühendislik Fakultesi'nin yanısıra İşletme ve Veterinerlik Fakulteleri de bulunmaktadır. Kampus geniş bir alanda kurulu ve Menza da denilen Külyüt merkezinden, Göl Tesislerine, Misafirhaneden, Spor Salonuna ve yurtlara kadar birçok tesis bulunmaktadır.
Mühendislik Fakultesi'nde verilen eğitim gerçekten zorlayıcı ve bir o kadar da öğreticidir. Yani bu üniversiteyi kazanırsanız, her şey daha yeni başlıyor, okulu bitirebilmek için kazanmak içi çalıştığınızdan çok daha fazla çalışmalısınız. Öyle ki Elektrik-Elektronik Mühendisliğini 7 yılda zor bitirenler var. Ancak bunlar azminizi kırmasın, burayı kazanabilmişseniz bitirebilecek yetenek de vardır demektir. Ancak derslerinize olabildiğince yoğunlaşmalı, gençliğin verdiği enerjiyi tamamen başka alanlara yöneltmeden olabildiğince derslerine yoğunlaştırmalısınız.
Elektrik-Elektronik Mühendisliği demişken, ben de bu bölümden mezun oldum. Çok kolay bir şekilde bitirdim demeyeceğim, ancak müthiş zorlandım da diyemem. Her şey aslında istemek ve dersi derste anlamakla ilgili .
Fakültede anfi ve labaratuvarlar yeterince bulunmaktadır. Elektronik Mühendisliği'ndeki bazı derslerden bahsedecek olursak, Devre Teorisi, Sayısal Analiz, Matematik 1,2,3, Elektroni Devreler, Elektromanyetik, Lineer Cebir, Sinyaller ve Sistemler, Elektrik Ölçme, Kontrol Sistemleri, Mikroişlemciler, İletişim Kuramı vs.
İstanbul Üniversitesi'nin Elektrik-Elektronik Mühendisliği bölümü özellikle Matlab programlama konusunda oldukça iyi ve kaliteli bir eğitim sunmakta, bu alanda kendini geliştirmek isteyen öğrencilere imkanlar sağlamaktadır. Laboratuar eğitimlerinde de pratik eğitime oldukça önem verilerek gerek ödevlerle, gerekse laboratuar çalışmalarıyla desteklenmektedir.
Şimdilik bu kadar, başka merak ettiğiniz konular için yazabilir, iletişime geçebilirsiniz.
Merakını bitmesin. NKARAOĞLAN
Bölümün İngilizce olmaması çok büyük bir dezavantaj olabilir Mi kimisi hayır sen kendin de öğrenebilirsin diyorlar kimisi çok zorlanırsın İngilizce olmazsa diyorlar siz bu konuda ne düşünüyorsunuz ben gerçekten İstanbul üniversitesi elektrik elektronik istiyorum ama kimisi çok kötülemiş
YanıtlaSilBen İstanbul üniversitesi elektrik elektroniği gerçekten istiyorum ama bölümün İngilizce olmaması beni korkutuyor kimisi kesinlikle İngilizce oku yoksa çok zorlanırsın iş bulamazsın kendin İngilizce öğrenmen zor olur diyor beni bu konuda bilgilendirirseniz çok sevirim birde bazen Forumlarda çok yermişler İstanbul üniversitenin mühendislik bölümünü ama ben kaliteli bi bölüm iş imkanları iyi bir bölüm olarak görüyorum birde kadınlara göre değil tabusu var okuyan biri olarak neler düşünüyorsunuz bilgilendirirseniz sevinirim
YanıtlaSilMerhaba bende İstanbul üniversitesi elektrik elektronik istiyorum ama bölümün İngilizce olmaması beni korkutuyor bu çok büyük bi dezavantaj mı sizce birde iş imkanları Hakknda neler düşünüyorsunuz internette mühendislik fakültesini çok yermişler kadro ve eğitim açısından sizce kadrosu Nasıl ve kadın mesleği değil tabusu ne kadar doğru bigilendirirseniz sevinirim
YanıtlaSilBende eem yi kazandım inş. hedefim türkiyenin en iyi eemi olmak herkese selamlar
YanıtlaSil